Ondernemer van de maand

Meryem Günes is in 2012 gestart in de Garage Notweg met haar naaiatelier Bound by Craft. Hier maakt ze textielproducten gecombineerd met handwerk die zij vervolgens verkoopt onder het label ‘Bound by Craft’. Men kan ook terecht bij Bound by Craft  voor maatwerkopdrachten.

Meryem maakt niet alleen zelf producten, ze biedt daarnaast de professionele leden (startende ondernemers) ook een ruimte en machines om hun producten te maken. Huisvlijtleden, zoals vrouwen die geen opleiding hebben en waarvan de kinderen groot zijn kunnen bij Bound by Craft terecht om hun producten te maken.

Meryem heeft Bound by Craft opgericht in samenwerking met Annedien van der Veen, van DineDine Design. In het verleden hebben zij een aantal projecten samen gedaan waardoor zij elkaar hebben leren kennen. Deze samenwerking beviel zo goed dat ze besloten om samen een nieuw bedrijf te starten. De twee ondernemers vormen een goed duo omdat Annedien voornamelijk gespecialiseerd in handwerken en Meryem in het maken van kleding. Dit zorgt ervoor dat zij hun klanten goed kunnen bedienen.

Bijdrage aan het vliegwiel voor werkgelegenheid

Bound by Craft draagt bij aan het Vliegwiel voor Werkgelegenheid doordat hun professionele leden, bijvoorbeeld ontwerpers, gebruik mogen maken van de ruimte en de machines van Bound By Craft. Er kunnen kleine producties worden gerealiseerd in de ruimte.

De professionele leden van Bound by Craft hebben vaak niet de mogelijkheid om personeel in dienst te nemen en daardoor kunnen ze niet snel produceren. Daar biedt Bound by Craft een oplossing voor. Zij werken namelijk samen met een grote kring van enthousiaste handwerkers (huisvlijtleden) uit de buurt. Deze dames kunnen worden ingezet om een productie sneller te laten verlopen.

Bound by Craft creëert een unieke samenwerking tussen haar professionele leden en de huisvlijtleden. Tegelijkertijd stimuleert Bound by Craft de ontwikkeling van de eigen talenten van de huisvlijters en worden ze ondersteund op weg naar zelfredzaamheid.

Op deze manier stimuleert Bound by Craft ondernemerschap.

Toekomst plannen

Meryem is nog maar net gestart met Bound by Craft en richt zich daar nu voornamelijk op om dat goed van de grond te krijgen. Momenteel is ze erg druk bezig met het ontwerpen van tafellinnen dat bewerkt wordt met handwerk. Daarna wil ze langzaam uitbreiden naar nieuwe producten op het gebied van textiel. Ook zal het in de toekomst mogelijk zijn om grotere projecten aan te nemen.

Waarom Garage Notweg?

Zoals eerder genoemd werkt Meryem samen met Annedien. Annedien zit als sinds 2009 in Garage Notweg en dat zorgde ervoor dat Meryem ervoor koos om ook Bound by Craft in Garage Notweg te vestigen.

Levensspreuk

Elk mens heft een talent en ieder mens is uniek. Meryem gelooft dat je alles kan leren zolang je zelf maar gemotiveerd bent en heel graag wilt!

 

springstof marketing